NĂ¥ bygges det i Fiskumparken!

Expandia Moduler, landets største innen modulbygg, er første virksomhet som har kjøpt tomt på det 800 dekar store området langs E134. Adm. dir. i det svenskeide selskapet, Runar Heistad, gleder seg stort til å flytte inn i nye lokaler til jul.

–Ja, dette har både de ansatte og jeg sett frem til lenge. Per i dag er vi lokalisert både i Krokstadelva, på Heistadmoen og i Kongsberg, og det er selvsagt upraktisk. Vi har hatt en fantastisk vekst de siste årene, og jeg har jaktet tomt mellom Drammen og Kongsberg siden 2015, men det har vært lite å velge i. Fiskumparken blir rett og slett helt perfekt, forteller han.

Flate tomter det er lett å bygge på

Expandia er et svensk selskap med avdelinger i Norge, Danmark og Finland. Selskapet er størst i Norge på modulbygg, og et typisk oppdrag er å sette opp midlertidig skole, barnehage, omsorgsbolig og kontor i forbindelse med utvidelser, renovering, nybygg og brann. Da setter Expandia Moduler opp modulbygg, gjerne med alt av nødvendig innredning, som oppdragsgiver, som regel en kommune, kan leie så lenge det er behov.

–Vi kobler oss på vann, kloakk og strøm og setter opp byggene i løpet av noen dager – ja, så fort går det med de ferdige modulene. Og når leietiden er over, går det like raskt å ta bygget ned. Men 2500 moduler krever mye plass - både for lagring og til vårt viktige vedlikehold. Derfor blir det fint å samle alt på ett sted i et stort bygg, forteller Heistad.

Men dere skal inn allerede til jul? Rask byggeperiode?

–Ja, tomtene her er så flate og fine, at både grunnarbeidet, innlegging av vann, avløp, strøm,  fiber og asfalt går raskt. Da blir det kjapt å få opp den 1000 kvm stålhallen for lager og 400 kvm kontor også. Vi blir liggende rett ved E134 – så våre årlige 1000 lastebiltransporter får effektiv av- og pålossing.

Flere interessenter på mindre tomter

–Vi som eier Fiskumparken, er selvsagt svært fornøyde med at Expandia snart flytter inn. Den siste tiden har vi opplevd større interesse fra mellomstore bedrifter, og jeg skal innrømme at vi først trodde mest på å selge store tomter til store aktører med stort lagerbehov, som nettselskaper, bilfirmaer og større logistikkfirmaer. Jeg utelukker ikke at noen av disse kan komme, men tror mer på den målgruppen som ønsker tomter fra 5 – 25 mål, forteller eiendomsutvikler Fredrik Staubo Jensen i Vestaksen.

Leier dere ut ferdige bygg også?

–Absolutt, det er et godt marked for å leie lager/logistikkbygg, så vi i Vestaksen vil også utvikle tomter for leie. Hele 500 av de 800 målene i Fiskumparken skal utvikles, og det gjør godt å se at entreprenør Isachsen er i full gang med grunnarbeidene.

Expandia Moduler kommer først på plass, og de som kanskje gleder seg aller mest til innflytting i Fiskumparken, er de ansatte.

–Det er riktig. Jeg har satset på finne en tomt med lett tilgjengelighet for de ansatte. Alle 11 bor i nærheten av næringsparken, og på årets sommerfest i juni måtte vi rett og slett en samlet tur opp på A1-tomten for å få litt nærhet til prosjektet. Det ble en god start på en god feiring, røper Expandia-sjefen med et smil.