En bedre tur til Vestlandet!

Det er Vestaksen Eiendom som står bak den omfattende etableringen av regionens største næringspark, og de har allerede inngått flere viktige kontrakter. Fiskumparken blir en moderne, fremtidsrettet næringspark med drøyt 800 mål tomt for industri, lager, logistikk og handel i naturskjønne omgivelser.
 
–For folk som ikke er lokalkjent kan jeg fortelle at Fiskumparken kommer langs E 134 mellom Hokksund og Kongsberg - 8 minutter fra Kongsberg, 6 minutter fra Hokksund, 25 minutter
fra Drammen og 35 minutter fra Notodden. I dette området mangler man både en betydeli  næringspark og et attraktivt samlingssted for tungtransporten, sier Fredrik Staubo Jensen i Vestaksen Eiendom.
 
Norges beste døgnhvileplass?
I forbindelse med næringsparken skal det bygges en døgnhvileplass for tungtransporten som norske og utenlandske sjåfører vil få stor glede av. Her blir det trygg og rolig parkering i sjåførene i naturskjønne omgivelser, dieselstasjon, servering med skikkelig mat, dusj og
toalettfasiliteter, treningsmuligheter, turstier og 24 timers vakthold. I tillegg får sjåførene strømtilførsel, internett og hvilerom.
 
Roy N. Wetterstad, regionsjef for Buskerud, Vestfold og Telemark i Norges Lastebileier- Forbund (NLF) ser frem til fullførelsen av E 134 fra Øvre Eiker gjennom Kongsberg og videre i Telemark. 
 
–Dette kommer til å bety en betydelig forbedring av forholdene for tungbiltrafikken på strekningen, og bedre tilrettelegging for godstransport til og fra Vestlandet. I tillegg vil et større servicesenter ved Fiskumparken i Øvre Eiker kunne bli et viktig tilbud til yrkessjåførene som skal ferdes på den nye oppgraderte E 134. Et mest mulig komplett servicetilbud vil kunne gi grunnlag for at det markedet godstransportnæringen representerer vil kunne bli en betydelig bruker av tilbudene.
 
Han mener at etter hvert som tungtransporten øker og veinettet blir utbygd, øker også behovet for gode anlegg med døgnhvileplasser, gode sanitærmuligheter og andre tilbud som landets mange godstransportsjåfører trenger når de ferdes på veiene. Reguleringene med
kjøre- og hviletid bidrar også til at behovet for gode oppholdssteder langs veinettet er stort.
 
Mest mulig arbeidsplasser
Men det er flere som har stor interesse for Fiskumparken. For Øvre Eiker kommune vil prosjektet kunne tilføre mange arbeidsplasser og dermed verdifulle skattekroner i kommunekassen.
 
–Kommunen må være tilrettelegger for private initiativtakere og tiltrekke seg privat næringsliv. I dag får ikke kommunene skatter fra bedriftene, men må basere seg på skatt fra innbyggerne. Det er hvor du bor som spiller en rolle – og for oss er det viktig at innbyggerne
kan jobbe i den kommunen de bor i. Dermed er etableringen av Fiskumparken et nyskapende og etterlengtet initiativ, sier den ordføreren i Øvre Eiker kommune, Anne Sire Fjerdingstad.
 
Hun er mektig imponert over prosjektplanene til Vestaksen Eiendom, ikke minst fordi de er så fremtidsrettede, miljøvennlige og komplette.
 
–Fiskumparken er sentral, har kort vei til det meste, flott utsikt og er en næringspark med alle elementer i seg. Dette blir virkelig et perfekt sted for bedrifter å etablere seg. Her er det tenkt på alt; helse, grønt og miljøvennlig, solceller, førerløse busser og trådløse løsninger. Dette er svært nyskapende! Snart slipper lastebilsjåførene å stoppe langs veien, ved kjøpesentre, med kjøleaggregater som bråker for naboer om natten. I Fiskumparken kan de gå seg en tur i naturskjønne omgivelser, ta en dukkert i Eikeren og stresse ned. Jeg gleder meg til hele næringsparken er utbygd. Og Fjerdingstad mener hun har nok å by på for bedrifter og ansatte som vil slå seg ned i kommunen.
 
– Fiskumparken er det største næringsløftet vi noen gang har gjort i vår kommune. Jeg ser frem til at bedriftene tar i bruk parken, at det etableres arbeidsplasser her og at flere bosetter seg i nærområdet. Her på Fiskum ligger alt til rette med klargjorte boligområder, skole, idrettsanlegg og jernbanestasjon rett ved, avslutter den entusiastiske ordføreren i Øvre Eiker.